Teke

A Generál Electric jogelődje az Egyesült Izzólámpa és Villamossági Rt (TUNGSRAM) 1976 óta működik Zalaegerszegen.

Sportegyesületünk abban az évben alakult meg teke és labdarúgó szakosztállyal. A többszörös magyar bajnok, Bajnokok Ligája győztes ZTK csapata itt alapozta meg jövőjét, és lett Magyarország meghatározó férfi csapata!

Szakosztályunk 1997-ben alakult ujjá. Egy évet a Megyei bajnokságban játszottunk, majd heti egy alkalommal próbáltuk minél több emberrel megszerettetni ezt a játékot. Szövetségünkben sok játékos van, aki valamikor játszott egyesületünk teke csapatában.

2001-ben csatlakoztunk a Városi Szövetséghez, ahola Városi és Körzeti Csapatbajnokságban, és a Szabadidő Csapatbajnokságban szerepelünk, és indulunk a meghirdetett kupamérkőzéseken. Eleinte halványabb teljesítménnyel.

Áttörést a 2010-2011-es évi Városi és Körzeti CSB. bronzérem, majd a 2012-2013-as évi Szabadidő CSB. ezüstérem hozott. 2013 sporttörténelmi esemény került megrendezésre Zalaegerszegen, ahol a férfi és női válogatott is Világbajnok lett! Csapatunk aktívan kivette részét az esemény zavartalan lebonyolításában, megrendezésében.

A 2013 decemberében megrendezett évzáró ünnepségen hatalmas megtiszteltetés érte csapatunkat azzal, hogy elnyertük ?A sportágért végzett eredményes munkája elismeréséül.? Zalaegerszeg Város és Körzeti Tekézők Sportjáért díjat.

A 2013-2014-es szezonban eddigi legjobb eredményünket értük el. A Városi és Körzeti Csapatbajnokságban ezüst, míg a Szabadidő Csapatbajnokságban megszereztük első bajnoki címünket.

A 2014-2015-ben mindkét bajnokságban bronzérmesek lettünk.

Ami még az eredményességnél is fontosabb, az a sportbarátság ápolása és az egészség megőrzése, hogy minél tovább űzzük e gyönyörű játékot!

KUPA ÉS BAJNOKI SZEREPLÉSEK